Ugrás a fő tartalomra

Eltérünk a hagyománytól: Miért ne lehetne az esküvőd egyedi télen is?

 


Miért mondják sokan azt, hogy esküvői szezon?


Hiszen egész évben adott a lehetőség. Sőt, ma már nem ritka a pénteki vagy a hétköznapi esküvő sem.

A legtöbben valóban tavasztól őszig, sőt leginkább a nyár közepére tervezik életük meghatározó napját. Meleg van, süt a nap, talán az eső sem esik az nap, ééés minden rohadt drága!

Ha készítünk egy költségvetést egy nyári és egy téli esküvőre, azonos paraméterekkel, a téli esküvő, ha nem is töredéke, de jóval karcsúbb lenne.



Tény, hogy télen hideg van, és a menyasszony hamar megfázhat a kültéri kreatív fotózás alatt, de fotóztam már esküvőt december 23-án és szilveszter napján is.

Ma már egyáltalán nem kell a megszokott sémákat követni, akkor házasodik az ember, amikor csak akar.

Miért ne lehetne az esküvő egy olyan napon, ami eleve emlékezetes, kötődik valamihez, vagy az ifjú pár nem szereti a nyarat, a meleget. Miért ne lehetne házasodni télen és mondjuk a lakodalom részét a tavaszra vagy a nyárra időzíteni?

Miért ne lehetne 2 külön esküvőt tartani? Simán! Az a fontos, hogy a tervezés, kivitelezés, megvalósítás az ifjú párhoz passzoljon és csak kettőjükről szóljon. Eleve ez lenne az esemény lényege, nem pedig az, hogy a szülőknek, családnak megfelelni. Nagyon sokan elfelejtik, hogy nem másnak alkotják meg azt a napot, hanem saját maguknak. Sokan elvesznek azokban az részletekben, hogy mit illik, mit várnak el a vendégek, meg a szülők, és mi maradt ki a szülők esküvőjéből, amit most "jó akarattal" az ifjú párra akarnak erőltetni. Ilyen NINCS!

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az esküvő minden pillanata, csak és kizárólag 2 emberről szól! Ennek a napnak őket kell visszatükröznie, nem pedig azt, hogy anyuka mit szeretne és szerinte a vendégek mire vágynak? Ebből szokott az lenni, hogy nyögve nyelősre sikerül a nagy nap és mindenki a telefonját nyomkodja már a vacsora előtt.



Tehát, mindenki akkor házasodik, amikor ő szeretne, ha februárban, akkor februárban. A menyasszonyi csokor a felébe fog kerülni, a torta szintén, hiszen a cukrászatnak alig van ilyenkor megrendelése, nem lesz csillagász. Az étterem vagy helyszín szintén sokkal olcsóbb lesz, milliónyi lehetőség közül lehet választani, mert üres minden étterem. És talán a fotós is valamivel kedvezőbb árat fog adni, de csak egy kicsivel, hiszen pl az én munkám ugyanannyi időt vesz el januárban, mint májusban.

Ne akarjatok megfelelni SENKINEK! Csak magatoknak alkossátok életetek meghatározó napját Amikor ti jól érzitek magatokat és árad belőletek a boldogság, mindegy, hogy január van, vagy május. Mindegy, hogy szerda van, vagy vasárnap!

Ti is esküvőre készültök és szükségetek lenne némi jó tanácsra, ötletre? Itt vagyok! 🙂 Keressetek bátran és bizalommal! 🙂



info@norapicturestudio.hu

https://www.facebook.com/norapictures

https://www.norapicturestudio.hu/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kétnapos cukrász oktatás Jakabfi Dáviddal az AnnaGrand Hotelben, Balatonfüreden

  Minden vágyam így teljesüljön… Nekem nincs bakácslistám, a szótól is rosszul vagyok. Nekem álmaim, vágyaim, céljaim vannak. Olyan élmények, amelyeknek szeretnék részese lenni, átélni, benne lenni. És soha nem is írtam le őket papírra vagy füzetbe, mert mindig a lelkemben vannak. Gyerekkoromban cukrász AKARTAM lenni, de az élet másképp alakult. Azóta már bőven elvégezhettem volna egy cukrász képzést, mert a szerelem sosem múlt el, sőt, egyre erősebb. Nem vagyok (még) túl jó az édességek készítésében, de a mai napig ez köt le és pihentet a legjobban. Éppen ezért szeretem pörgetni a TikTokot, amikor időm engedi, mert rengeteg jó receptet, ötletet és fortélyt kapok. Gondolom én, az algoritmus éppen ezért dobta elém néhány hónappal ezelőtt Jakabfi Dávid cukrász mester videóit, és nyúltam is a követés gombra. Ezek után pedig rengeteg videóját és live-ját láttam, ami által nem csak a sütik és desszertek látványa, hanem Dávid stílusa is elvitt magával. Nagyon szeretem ahogy a művei...

Michelin csillagos vendég séf a konyhában: Egy felejthetetlen élmény a veszprémi Hotel História Malomkertben

  Egy érdekes és különleges élményt szeretnék veletek megosztani. Egy eddig számomra ismeretlen étterem konyhájában történt, ahol egy rendkívül izgalmas eseménynek lehettünk részesei. A Hotel História Malomkertben rendezett Michelin csillagos vacsorát örökíthettem meg a fényképezőgépemmel a konyhából.   K orábban soha nem kértem meg senkit, hogy engedjen be a konyhájába fotózni. Ezért is tekintettem ezt egy nagyon izgalmas kihívásna k. Először is szeretném megköszönni Zsoltinak, a kedves ismerősömnek, hogy közbenjárt ezért a lehetőségért. Azonban fontos kiemelnem, hogy ez sokkal több volt, mint csupán lehetőség. Ez egy felejthetetlen élmény volt. A konyhafotózás mindig is a szívem csücske volt. Egy étterem konyhája viszont nem játszótér, hanem egy komoly hadszíntér. Természetesen a jó értelemben, hiszen szigorú játékszabályok vannak, amiket mindig be kell tartanom, hogy senkit ne zavarjak. Egy hatalmas konyha nekem olyan, mint Alice csoda országban :) Ami...

Közös pillanatok a természet szívében - Egy barátság kezdete a fotózás varázsában

  Néhány nappal ezelőtt, a kicsit hűvös és borongós időjárás ellenére a természetben fotóztunk. És nem csak fotóztunk, hanem egy nagyon jót beszélgettünk Rozival. Több mint 3 órát töltöttünk együtt egy nagyon szép parkban, ahol eleve sok lehetőség van a fotózásra. Személyesen most találkoztunk először, de egy fotózást megelőző, kellemes online beszélgetésen már kiderült, hogy erősen egy követ fújunk, és az életünk különböző állomásai is hasonlóak. Nem hiszek a véletlenekben, így biztosra veszem, hogy Rozi valami Isteni közbenjárás útján került hozzám, és választott engem, több jelentkező fotós közül. A három együtt töltött óra alatt leginkább beszélgettünk, és leginkább Roziról. Természetes, hogy nem fogom kiadni az életét és a titkait, de ahhoz képest, hogy mennyire embert próbáló dolgokat old meg nap, mint nap huszonévesen, csak felnézni tudok rá, és tanulni tőle. Időnként annyira elvitt a beszélgetés, hogy attól tartottam, nem sok fotóanyagunk lesz a végére. ...